Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

(Мала промена)
===Препораки при создавање на нови Википроекти===
 
1. #При создавањето на секој Википроект потребно е да се наведат целите, насоките и организацијата на работа на проектот.
2. #Големо значење има и водичот на стилот кој поради различните области може целосно да се раз,ликува во неколку Википроекти.
3. #Потребно е да се наведе и листа на учесници во која со додавање на своето корисничко име корисникот ќе може да се зачлени и кориснички шаблон кој корисниците ќе може да го додадат на својата корисничка страница како доказ дека членуваат во некој Википроект.
4. #Додавањто на навигација на проектот овозмиоожува поврзување на проектот со соодветен портал, некои конкретни статии за водичот на стилот на проектот, листата на учесници и некои други потребни статии.
5. #Потребна е и секција која ќе ги содртжи шаблоните кои се поврзани со името на проектот.
6. #Поради разубавување на проектот можно е да има и други секции кои немаат големо значење, како галерија на слики, избрани циотати и сл. Естетскиот изглед на страницата на проектот исто така е со маргинално значење.
 
[[Категорија:ВикиПроект Оддржување]]