Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додаден 301 бајт ,  пред 1 година
* „Сонувачи“ - песна на српскиот поет [[Бранко Миљковиќ]].<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, Култура и Македонска книга, 1988, стр. 113.</ref>
* „Лош сон пред спиење“ - песна на српскиот поет Бранко Миљковиќ.<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, Култура и Македонска книга, 1988, стр. 77-78.</ref>
* „По сонот“ ([[српски]]: ''После сна'') - песна на српскиот поет [[Јован Јовановиќ-Змај]].<ref>Јован Јовановиħ Змај, ''Краљевина Лаждишажди''. Београд: Просвета, 1963, стр. 38.</ref>
* „Што сонувам и што ми се случува“ (''Шта сањам и шта ми се догађа'') - песна на српскиот писател Иво Андриќ.<ref>Иво Андрић, ''Ex Ponto - Немири - Лирика''. Београд: Просвета, 1977, стр. 210-215.</ref>
* „Утехата на соништата“ (''Утеха снова'') - песна на српскиот писател [[Иво Андриќ]] од 1916 година.<ref>Иво Андрић, ''Ex Ponto - Немири - Лирика''. Београд: Просвета, 1977, стр. 166-167.</ref>