Разлика помеѓу преработките на „Малцински интереси“

с
нема опис на уредувањето
с
с
Во [[Сметководство|сметководството]], '''малцински интереси''' (или неконтролирачка камата) есе делот од [[Акции|акциите]] на подружницата што не е во сопственост на матичната [[корпорација]]. Големината на малцинскиот интерес во подружницата генерално е помалку од 50% од извонредните акции, или корпорацијата генерално ќе престане да биде подружница на родителот.
13.428

уредувања