Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 253 бајти ,  пред 1 година
* „Сонот на Будимка девојка“ (''Сан Будимке дјевојке'') - [[Бугарштици|бугарштица]].<ref>''Бугарштице''. Београд: Рад, 1979, стр. 73-74.</ref>
* „Ги изнајмувам своите соништа“ - расказ на колумбискиот писател [[Габриел Гарсија Маркес]] <ref>Габриел Гарсија Маркес, ''Дванаесет искушенија''. Скопје: Три, 2008.</ref>
* „Лош сон пред спиење“„Сонувачи“ - песна на српскиот поет [[Бранко Миљковиќ]].<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, Култура и Македонска книга, 1988, стр. 77-78113.</ref>
* „Лош сон пред спиење“ - песна на српскиот поет Бранко Миљковиќ.<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, Култура и Македонска книга, 1988, стр. 77-78.</ref>
* „Што сонувам и што ми се случува“ (''Шта сањам и шта ми се догађа'') - песна на српскиот писател Иво Андриќ.<ref>Иво Андрић, ''Ex Ponto - Немири - Лирика''. Београд: Просвета, 1977, стр. 210-215.</ref>
* „Утехата на соништата“ (''Утеха снова'') - песна на српскиот писател [[Иво Андриќ]] од 1916 година.<ref>Иво Андрић, ''Ex Ponto - Немири - Лирика''. Београд: Просвета, 1977, стр. 166-167.</ref>