FlavrSavr

нема опис на уредувањето
{{администратор2}}
{{Корисничка страница3}}
<center><big><b>[http://www.facebook.com/slobodan.jakoski <font color="#0F4D92">Facebook</font>] ♦ [http://mk.linkedin.com/in/slobodanjakoski <font color="#1E90FF">LinkedIn</font>] ♦ [http://twitter.com/FlavrSavr <font color="#00BFFF">Twitter</font>] ♦ [http://flavrsavr.deviantart.com/ <font color="#465945">deviantArt</font>] ♦ [http://www.last.fm/user/FlavrSavr <font color="#AE2029">Last.fm</font>] ♦ [http://www.stumbleupon.com/stumbler/slobodanjakoski/ <font color="#00A550">Stumble</font><font color="#0F4D92">Upon</font>] ♦ [http://www.delicious.com/slobodanjakoski <font color="#0070FF">Delicious</font>]</b></big></center>
<center><small>'''контакт е-пошта''': slobodanjakoski(на)gmail.com </small></center>
<center><small>'''skype''': slobodan.jakoski </small></center>
{{Инфокутија за личност
| име = Слободан Јаќоски
| портрет = Slobodan_Jakoski.jpg
| px = 200п
| опис = Слободан Јаќоски е сериозен.
| родено-име =
| роден-дата = [[1 април]] [[1984]]
| роден-место = [[Скопје]], [[Република Македонија]]
| починал-дата =
| починал-место =
| починал-причина =
| националност = [[Македонец]]
| наставка = <!-- ова е наставка за полињата „Роден“ и „Починал“. ако
го нема ова поле, ништо нема да се смени -->
| наставка1 = <!-- ова е наставка само за полето „Роден“ -->
| наставка2 = <!-- ова е наставка само за полето „Починал“ -->
| познат = не толку
| занимање = е-маркетинг менаџер, маркетинг едукатор, графички дизајнер, Википедијанец
| сопружник = foreveralone
| татко = Коле
| мајка = Верче
| родители =
| роднини = многу
| деца =
| lbl1 =
| data1 = <!-- Податок за додатното поле 1 -->
| lbl2 =
| data2 =
| lbl3 =
| data3 =
| lbl4 =
| data4 =
| lbl5 =
| data5 =
| lbl-style = <!-- Стил на додатните полиња -->
}}
 
| име = '''Слободан Јаќоски.'''
 
'''Слободан Јаќоски''' ([[1 април]] [[1984]], [[Скопје]]) е [[Македонци|македонски]] е-маркетинг менаџер, поранешен едукатор во полето на [[маркетинг]]от, [[графички дизајн|графички дизајнер]], квази-уметник, полу-активист, еклектичен и приучен [[философ]] и љубител на [[пиво]]то. Toj е еден од основачите на [[Википедија на македонски јазик]] (март [[2005]], заедно со [[Корисник:Ivica83|Ивица Дукоски]]), нејзин прв [[Википедија:Администратори|администратор]] и прв [[Википедија:Бирократи|бирократ]], како и основач на [http://mk.wikimedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 Викимедија Македонија] и нејзин поранешен потпретседател за [[односи со јавност]] и троа маркетинг. Добитник е на неколку награди во областа на графичкиот дизајн (особено горд на наградата за најдобра рекламна кампања на меѓународниот филмски фестивал во [[Ротердам]], [[2007]]), на повеќе тапкања по рамо во областа на маркетингот и на многу убави поклони за роденден.
 
== Информации во шарени правоаголници ==