Разлика помеѓу преработките на „Родољубивост“

Додадени 313 бајти ,  пред 2 години
(дополнување)
Голем број писатели пишувале родољубиви дела, искажувајќи ја својата љубов кон татковината:
* „За татковината“ - песна на [[Никола Јонков Вапцаров]] од 1926 година.<ref>Никола Ј. Вапцаров, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 35.</ref>
* „За татковината и пролетта“ - песна на македонскиот писател [[Славко Јаневски]] од 1966 година.<ref>Славко Јаневски, ''Евангелие по Итар Пејо''. Скопје: Кочо Рацин, 1966, стр. 70.</ref>
 
== Поврзано ==