Разлика помеѓу преработките на „Референдум во Македонија (2004)“

с
 
''Дали сте за територијалната организација на [[локална самоуправа|локалната самоуправа]] (општините и [[Град Скопје|Градот Скопје]]) утврдена со Законот за територијалната поделба на Република Македонија и определување на подрачјата на единиците на локалната самоуправа (“Службен весник на Република Македонија” бр.49/96) и Законот за градот Скопје (“Службен весник на Република Македонија бр.49/96)?''
 
{{multiple image<!-- begin stack of images, scroll down for article -->
|direction = horisontal | width = 250
|image1 = Municipalities of Macedonia 1996-2004.svg|caption1 = Територната организација на Македонија од 1996-2004
|image2 = Map of the municipalities of Macedonia (2013).svg| caption2 = Територијалната организација предвидена со законот од 2004 година
}}
 
Гласањето се одвивало на 2.973 гласачки места, при што целата територија на Република Македонија беше една изборна единица.