Разлика помеѓу преработките на „Облак“

Додадени 359 бајти ,  пред 3 години
* „Детето што трчаше по облачињата“ - кус расказ на македонскиот писател [[Дејан Мирчески]] од [[2012]] година.<ref>Дејан Мирчески, ''Кристалните јами на пропаста'', Темплум, Скопје, 2012.</ref>
* „Облак“ - песна на македонскиот поет [[Ацо Шопов]].<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 39.</ref>
* „Облаци како пердуви од гулаби“ - поетска збирка на македонската поетеса [[Ана Бунтеска]] од 2015 година.<ref>Ана Бунтеска, ''Стави лајк на сопствениот живот''. Скопје: Матица Македонска, 2015, стр. 57-58.</ref>
 
===Облаците како тема во музиката===