Разлика помеѓу преработките на „Манастир“

Додадени 543 бајти ,  пред 1 година
* „Руски манастир“ - песна на српскиот поет [[Миодраг Павловиќ]].<ref>Miodrag Pavlović, ''Izabrane pesme''. Beograd: Rad, 1979, стр. 112-113.</ref>
* „Песните на еден калуѓер“ (''Песме једног калуђера'') - песна на српскиот поет [[Јован Јовановиќ - Змај]].<ref>Јован Јовановиħ Змај, ''Песме''. Београд: Рад, 1963, стр. 209-215.</ref>
* „Ноќ над езерото крај манастирот“ - песна на македонскиот поет [[Ацо Шопов]].<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 100.</ref>
* „Езеро крај манастирот“ - песна на македонскиот поет Ацо Шопов.<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 99.</ref>
 
== Наводи ==