Разлика помеѓу преработките на „Општина Крушево“

Додадени 1.034 бајти ,  пред 3 години
с
 
== Економија ==
Во текот на 2017 година Општина Крушево била посетена од 17.694 туристи, од кои 15.528 домашни и 2.166 странски туристи.<ref name="туризам">{{цитирана мрежна страница|url= http://makstat.stat.gov.mk/PXWeb/pxweb/mk/MakStat/MakStat__TirizamUgostitel__Turizam/125_Turizam_Op_BrTurNok_ml.px/table/tableViewLayout2/?rxid=24a50c40-5935-4de7-a374-d306b5e4cc0f|title=Број и ноќевања на домашни и странски туристи по земја на припадност, 2011-2018, по општини, по месеци |publisher=Државен завод за статистика на Република Македонија|accessdate=4 август 2018}}</ref> Најголемиот број од странските туристи потекнувале од [[Грција]] (217), [[Бугарија]] (188), [[Швајцарија]] (167) и [[Србија]] (156).<ref name="туризам"></ref>
 
== Транспорт ==