Разлика помеѓу преработките на „Скратеници во македонскиот јазик“

:'''СРГ''' - ''Сојузна Република Германија''
:'''СРЈ''' - ''Сојузна Република Југославија''
:'''ОН''' или '''ООН''' - ''Обединети нации'' или ''Организација на Обединетитеобединетите нации''
:'''АРМ''' - ''Армија на Република Македонија''
:'''МАНУ''' - ''Македонска академија на науки и уметности''
Анонимен корисник