Разлика помеѓу преработките на „Поморско Војводство“

Нема измена во големината ,  пред 2 години
нема опис на уредувањето
с (Bjankuloski06 ја премести страницата Поморско војводство на Поморско Војводство)
|colspan=6|'''Земски окрузи'''
|-
|[[Битувски округОкруг|Битувски]]<br /> ''powiat bytowski''
| align="right" | 2.193
| align="right" |75.313
| align="center" |10
|-
|[[Вејхеровски округОкруг|Вејхеровски]]<br /> ''powiat wejherowski''
| align="right"| 1.280
| align="right"|181.834
| align="center"|10
|-
|[[Гдањски округОкруг|Гдањски]]<br /> ''powiat gdański''
| align="right" | 793
| align="right" |85.566
| align="center" |8
|-
|[[Картуски округОкруг|Картуски]]<br /> ''powiat kartuski''
| align="right" | 1.120
| align="right" |109.311
| align="center" |8
|-
|[[Квиѕински округОкруг|Квиѕински]]<br /> ''powiat kwidzyński''
| align="right" | 835
| align="right" |80.704
| align="center" |6
|-
|[[Кошќежински округОкруг|Кошќежински]]<br /> ''powiat kościerski''
| align="right" | 1.166
| align="right" |66.778
| align="center" |8
|-
|[[Лемборски округОкруг|Лемборски]]<br /> ''powiat lęborski''
| align="right" | 707
| align="right" |63.659
| align="center" |5
|-
|[[Малборски округОкруг|Малборски]]<br /> ''powiat malborski''
| align="right" | 495
| align="right" |62.960
| align="center" |6
|-
|[[Новодвурски округОкруг (Гдањско Војводство)|Новодвурски]]<br /> ''powiat nowodworski''
| align="right" | 653
| align="right" |35.498
| align="center" |5
|-
|[[Пучки округОкруг|Пучки]]<br /> ''powiat pucki''
| align="right" | 578
| align="right" |74.196
| align="center" |7
|-
|[[Слупски округОкруг|Слупски]]<br /> ''powiat słupski''
| align="right" | 2.304
| align="right" |92.172
| align="center" |10
|-
|[[Старогардски округОкруг|Старогардски]]<br /> ''powiat starogardzki''
| align="right"| 1.345
| align="right"|121.963
| align="center"|13
|-
|[[Тчевски округОкруг|Тчевски]]<br /> ''powiat tczewski''
| align="right"| 698
| align="right"|112.614
| align="center"|6
|-
|[[Хојњички округОкруг|Хојњички]]<br /> ''powiat chojnicki''
| align="right"| 1.364
| align="right"|91.585
| align="center"|5
|-
|[[Члухувски округОкруг|Члухувски]]<br /> ''powiat człuchowski''
| align="right"| 1.574
| align="right"|56.797
| align="center"|7
|-
|[[Штумски округОкруг|Штумски]]<br /> ''powiat sztumski''
| align="right"| 731
| align="right"|41.808