Разлика помеѓу преработките на „Лубушко Војводство“

Нема измена во големината ,  пред 2 години
нема опис на уредувањето
с (Bjankuloski06 ја премести страницата Лубушко војводство на Лубушко Војводство)
|colspan=6|'''Земски окрузи'''
|-
|[[Всховски округОкруг|Всховски]]<br /> ''powiat wschowski''
| align="right"| 625
| align="right"|38.958
| align="center"|3
|-
|[[Гожувски округОкруг|Гожувски]]<br /> ''powiat gorzowski''
| align="right"| 1.213
| align="right"|65.546
| align="center"|7
|-
|[[Жагањски округОкруг|Жагањски]]<br /> ''powiat żagański''
| align="right"| 1.131
| align="right"|82.226
| align="center"|9
|-
|[[Жарски округОкруг|Жарски]]<br /> ''powiat żarski''
| align="right"| 1.393
| align="right"|98.929
| align="center"|10
|-
|[[Желоногурски округОкруг|Желоногурски]]<br /> ''powiat zielonogórski''
| align="right"| 1.571
| align="right"|89.543
| align="center"|10
|-
|[[Кросненски округОкруг (Лубушко Војводство)|Кросненски]]<br /> ''powiat krośnieński''
| align="right"| 1.390
| align="right"|56.463
| align="center"|7
|-
|[[Мјенѕижечки округОкруг|Мјенѕижечки]]<br /> ''powiat międzyrzecki''
| align="right"| 1.388
| align="right"|58.335
| align="center"|6
|-
|[[Новосулски округОкруг|Новосулски]]<br /> ''powiat nowosolski''
| align="right"| 771
| align="right"|86.773
| align="center"|8
|-
|[[Слубички округОкруг|Слубички]]<br /> ''powiat słubicki''
| align="right"| 1.000
| align="right"|46.777
| align="center"|5
|-
|[[Стшелечко-дрезденечки округОкруг|Стшелечко-дрезденечки]]<br /> ''powiat strzelecko-drezdenecki''
| align="right"| 1.248
| align="right"|50.151
| align="center"|5
|-
|[[Суленќински округОкруг|Суленќински]]<br /> ''powiat sulęciński''
| align="right"| 1.177
| align="right"|35.329
| align="center"|5
|-
|[[Швјебоѓински округОкруг|Швјебоѓински]]<br /> ''powiat świebodziński''
| align="right"| 937
| align="right"|55.989