Разлика помеѓу преработките на „Поморско Војводство“

с
[[Податотека:Sopot (DerHexer) 2010-07-16 043.jpg|мини|десно|250п|[[Сопот (Полска)|Сопот]] — мошне посетуван приморски одморалишен град.]]
 
Војводството има 42 градски населени места, тука наведени по број на жители според состојбата во 2014 година:.<ref>{{нмс|url=http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_ludnosc_stan_struktura_teryt_1pol_2007.pdf|title=Wayback Machine|author=|date=5 May 2008|website=archive.org|accessdate=2 May 2018|deadurl=yes|archiveurl=https://web.archive.org/web/20080505094648/http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/PUBL_ludnosc_stan_struktura_teryt_1pol_2007.pdf|archivedate=5 May 2008|df=}}</ref>
 
{{columns-list|colwidth=20em|