Разлика помеѓу преработките на „Лубушко Војводство“

Нема измена во големината ,  пред 2 години
нема опис на уредувањето
|-bgcolor="F0F8FF"
|colspan=6|'''Земски окрузи'''
|-
|[[Всховски округ|Всховски]]<br /> ''powiat wschowski''
| align="right"| 625
| align="right"|38.958
|[[Всхова]]
|[[Слава (град)|Слава]], [[Шлихтингова]]
| align="center"|3
|-
|[[Гожувски округ|Гожувски]]<br /> ''powiat gorzowski''
| align="right"| 1.213
| align="right"|65.546
|[[Гожув Вјелкополски]] *
|[[Костшин над Одра]], [[Витница]]
| align="center"|87
|-
|[[Жагањски округ|Жагањски]]<br /> ''powiat żagański''
| align="right"| 1.131
| align="right"|82.226
|[[Жагањ]]
|[[Шпротава]], [[Илова]], [[Маломице]], [[Гоздњица]]
| align="center"|9
|-
|[[Жарски округ|Жарски]]<br /> ''powiat żarski''
| align="center"|10
|-
|[[НовосулскиКросненски округ (Лубушко војводство)|НовосулскиКросненски]]<br /> ''powiat nowosolskikrośnieński''
| align="right"| 7711.390
| align="right"|8656.773463
|[[Кросно Оджањске]]
|[[Нова Сул]]
|[[Губин (Полска)|Губин]]
|[[Кожухув]], [[Битом Оджањски]], [[Нове Мјастечко]]
| align="center"|8
|-
|[[Жагањски округ|Жагањски]]<br /> ''powiat żagański''
| align="right"| 1.131
| align="right"|82.226
|[[Жагањ]]
|[[Шпротава]], [[Илова]], [[Маломице]], [[Гоздњица]]
| align="center"|9
|-
|[[Гожувски округ|Гожувски]]<br /> ''powiat gorzowski''
| align="right"| 1.213
| align="right"|65.546
|[[Гожув Вјелкополски]] *
|[[Костшин над Одра]], [[Витница]]
| align="center"|7
|-
| align="center"|6
|-
|[[КросненскиНовосулски округ (Лубушко војводство)|КросненскиНовосулски]]<br /> ''powiat krośnieńskinowosolski''
| align="right"| 1.390771
| align="right"|5686.463773
|[[Нова Сул]]
|[[Кросно Оджањске]]
|[[Кожухув]], [[Битом Оджањски]], [[Нове Мјастечко]]
|[[Губин (Полска)|Губин]]
| align="center"|78
|-
|[[ШвјебоѓинскиСлубички округ|ШвјебоѓинскиСлубички]]<br /> ''powiat świebodzińskisłubicki''
| align="right"| 9371.000
| align="right"|5546.989777
|[[ШвјебоѓинСлубице]]
|[[Жепин]], [[Ошно Лубуске]], [[Цибинка]]
|[[Збоншинек]]
| align="center"|65
|-
|[[Стшелечко-дрезденечки округ|Стшелечко-дрезденечки]]<br /> ''powiat strzelecko-drezdenecki''
|[[Дрезденко]], [[Добјегњев]]
| align="center"|5
|-
|[[Слубички округ|Слубички]]<br /> ''powiat słubicki''
| align="right"| 1.000
| align="right"|46.777
|[[Слубице]]
|[[Жепин]], [[Ошно Лубуске]], [[Цибинка]]
| align="center"|5
|-
|[[Всховски округ|Всховски]]<br /> ''powiat wschowski''
| align="right"| 625
| align="right"|38.958
|[[Всхова]]
|[[Слава (град)|Слава]], [[Шлихтингова]]
| align="center"|3
|-
|[[Суленќински округ|Суленќински]]<br /> ''powiat sulęciński''
|[[Тожим]], [[Лубњевице]]
| align="center"|5
|-
|[[Швјебоѓински округ|Швјебоѓински]]<br /> ''powiat świebodziński''
| align="right"| 1.000937
| align="right"|4655.777989
|[[Швјебоѓин]]
|[[Збоншинек]]
| align="center"|56
|-bgcolor="F0F8FF"
|colspan=6 style="text-align:center;font-size:90%"|* седиштето не е дел од округот