Разлика помеѓу преработките на „Жито“

Додадени 925 бајти ,  пред 3 години
Ознака: Изворно уредување 2017
File:'Рж (Македонија) 11.jpg|Поле со див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви
File:'Рж (Македонија) 07.jpg|Класје од див 'рж на планината [[Бистра]], самоникнат од некогашни посеви
File:Овес МК 05.jpg|Овес во фаза на зреење во с.[[Колешино]], [[Струмичко]]
File:Овес МК 08.jpg|Овес во фаза на зреење во с.[[Колешино]], [[Струмичко]]
File:Овес МК 07.jpg|Овес во фаза на зреење во с.[[Колешино]], [[Струмичко]]
File:Овес МК 02.jpg|Нива со овес во с.[[Колешино]], [[Струмичко]]
File:Житарица Тритикале МК 02.jpg|[[Клас (жито)|Клас]]ови на тритикале
File:Житарица Тритикале МК 03.jpg|[[Клас (жито)|Клас]]ови на тритикале
File:Житарица Тритикале МК 06.jpg|[[Клас (жито)|Клас]]ови на тритикале
File:Житарица Тритикале МК 05.jpg|Нива со тритикале во [[Струмичко]]
 
</gallery>
</center>