Разлика помеѓу преработките на „Палата на Собранието на Македонија“

Дополнување со мериторни информации.
(Исправена грешка при пишување)
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од мобилен извршник
(Дополнување со мериторни информации.)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Во 1966/67 година е реконструирана и ентериерно уредена Парламентарната сала, а изградени се и две нови сали, Сала 3 и Сала 4.
 
Со осамостојување на [[Република Македонија]] во [[1991]] година, во зградата покрај [[Собранието на Република Македонија]], сместенсѐ едо 12 мај 2009 година бил сместен и [[Кабинетот на претседателот на Републиката]]. наВо 2009 година, во скопската резиденцијална населба Водно била пуштена во употреба делПретседателската одпалата првиот(Вилата кат„Водно“).
 
Палатата на Собранието располага со повеќе Сали за седници, Кабинети на претседателот на Републиката, претседателот на Собранието, на потпретседателите, на претседателите на комисиите, на координаторите на пратеничките групи, на генералниот секретар на Собранието и неговите заменици, како и на раководителите на стручните служби и на секторите.
Анонимен корисник