Разлика помеѓу преработките на „Гостиварско“

Нема измена во големината ,  пред 2 години
Според најновиот македонски правопис именките општина, град, околија, војводство, жупанија итн., како дел од име се пишуваат со ГОЛЕМА почетна буква.
(Според најновиот македонски правопис именките општина, град, околија, војводство, жупанија итн., како дел од име се пишуваат со ГОЛЕМА почетна буква.)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
{{појаснување}}
Поимот ''Гостиварско'' се употребува за приближно означување на местото на некој настан и значи дека се случило во околината на градот [[Гостивар]], т.е. локација која географски гравитира кон градот. Во зависност од административната поделба дефинирана со соодветна законска регулатива понекогаш се мисли на сите населени места кои потпаѓаат под управување на локалните власти во [[општинаОпштина Гостивар]], според оваа дефиниција во одредени периоди некои места потпаѓаат под Гостиварско, но некогаш и не.
 
== Поврзано ==
Анонимен корисник