Разлика помеѓу преработките на „Стрес кај негувател“

с
Робот: Автоматизирана замена на текст (-== Видете исто така == +== Поврзано ==)
с (Вметнување url за извор)
с (Робот: Автоматизирана замена на текст (-== Видете исто така == +== Поврзано ==))
* Финансиски обврски
Друга корист спомената од страна на негувателите се дека тоа ѝм дава значење во животот и создава чувство на гордост заради нивниот успех како негувател. Тие се, исто така, во позиција кога можат да му вратат на некого со добро. Забележано е дека психолошкото давање признание на корист може да биде важен начин за справување со стрес.<ref>{{Наведено списание|last=Folkman|first=S.|last2=Moskowitz|first2=J. T.|date=June 2000|title=Positive affect and the other side of coping|volume=55|issue=6|pages=647–654|doi=10.1037/0003-066X.55.6.647|pmid=10892207}}</ref> 
== Поврзано ==
== Видете исто така ==
* Замор од сочувство