Општина Чашка: Разлика помеѓу преработките

Додаден 61 бајт ,  пред 4 години
с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
| седиште = [[Чашка]]
| популација = 7.673
| проценка на популација = 8.003075<ref name="ДЗС">{{наведена мрежна страница|url=http://wwwmakstat.stat.gov.mk/publikaciiPXWeb/2pxweb/mk/MakStat/MakStat__Naselenie__ProcenkiNaselenie/126_Popis_Ops_NasPolStar3112_mk.4.15.10.pdfpx/table/tableViewLayout2/?rxid=46ee0f64-2992-4b45-a2d9-cb4e5f7ec5ef|title=ПроцениНаселение наво населениетоРепублика Македонија на 30.06.2015 и 31.12.2015 споредпо полотспецифични ивозрасни возрастагрупи, по општини ипол, по статистичкитеопштини, региони (HTECпо 3 - 2007 година)|date=јули 2016години|publisher=[[Државен завод за статистика на Република Македонија]]|language=македонски|accessdate=92 априлмај 2017|location=Скопје2018}}</ref>
| датум на проценка= 31.12.20152016
| површина = 819,45
| густина = 9,36