Разлика помеѓу преработките на „Комплексен број“

Откажано уредување 371960 (автор: 92.227.30.255 | Разговор)
(Надворешни врски: Please translate the link description from english to your language. Thank you.)
(Откажано уредување 371960 (автор: 92.227.30.255 | Разговор))
 
Комплексните броеви формираат [[алгебарско затворено поле]]. [[Поле]]то на комплексните броеви е проширување на полето на реални броени со елементот <math>i</math>, така што <math>i^2=-1</math>.
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.dimensions-math.org/Dim_regarder_E_E.htm Dimensions: a math film.] Embedding Complex Numbers in a demonstration of higher dimensions (also Chaostheory) [http://www.dimensions-math.org/Dim_download2_E.htm in particular chapter 5 and 6]
 
[[Категорија:Математика]]
2

уредувања