Разлика помеѓу преработките на „Лабуништа“

Нема измена во големината ,  пред 3 години
* [[Никола Анѓелковиќ]] (20 мај 1902 - 1944) - четнички командир;<ref>[http://www.maticasrpska.org.rs/biografije/tom01.pdf Српски биографски речник, том 1, с. 19.]</ref>
* [[Стојан Ѓурчинов]] (? - 1927) - македонски духовник и револуционер;
*[[Мурат ЛабуништиЛабуништа]] (1912 - 1946) - социолог-филозоф, поет, публицитет, преведувач, новинар, политичар и балист<ref>[http://muratlabunishti.profimax.net/mk/?p=670 ''Кратка биографија на животот и делото на Мурат Лабуништи'']</ref>;
*[[Арбен Лабуништа]] - македонски политичар;
*[[Недим Рамизи]] (р. 1973) - македонски политичар, пратеник и заменик министер (2012);