Разлика помеѓу преработките на „Општина Долнени“

Ознака: Изворно уредување 2017
 
== Демографија ==
Според пописот од 2002 год.година, во Општина Долнени живееле 13.805 жители.<ref>{{цитирана веб страница
| url = http://www.opstinadolneni.gov.mk/index.php?p=1&l=1
| title = Население| publisher = Општина Долнени}}</ref>
{| border=1 cellspacing=0 cellpadding=2
| '''Народ'''
| '''Процент'''
|-
| [[Македонци]]
| 35.90%
|-
| [[Албанци]]*
| 26.65%
|-
| [[Турци]]*
| 19.14%
|-
| [[Роми]]
| 0.10%
|-
| [[Власи]]
| 0.00%
|-
| [[Срби]]
| 0.12%
|-
| [[Бошњаци]]
| 17.54%
|-
| други
| 0.55%
|-
|}
*''Поради политички причини, голем дел од [[Македонци-муслимани|Македонците со исламска вера]], се изјаснуваат како Турци и Албанци.''
 
== Општествени институции ==