Разлика помеѓу преработките на „Река“

Додадени 284 бајти ,  пред 2 години
* „Запис за реката“ - песна на југословенскиот поет [[Мак Диздар]].<ref>Мак Диздар, ''Горчин''. Скопје, Македонска книга, стр. 34.</ref>
* „Река“ - песна на арапскиот поет [[Ибн Хефаџа]].<ref>''Arapska poezija''. Beograd: Rad, 1977, стр. 72.</ref>
* „Покрај реката“ (''Крај реке'') - песна на српскиот писател [[Иво Андриќ]] од 1922 година.<ref>Иво Андрић, ''Ex Ponto - Немири - Лирика''. Београд: Просвета, 1977, стр. 206.</ref>
 
===Реката ккао тема во популарната музика===