Рекански дијалект: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
==Морфолошки карактеристики==
*завршетокот на глаголите од а групата често се изговараат како глаголи од е група: играaт > играет
*користењеупотреба на трите членови
*користењеупотреба на наставката '''-т''' за трето лице еднина
*користењеупотреба на предлогот '''во/в'''.
 
 
Анонимен корисник