Рекански дијалект: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 15 години
[непроверена преработка][непроверена преработка]
 
 
==Фонолошки карактеристики==
*зачестенозачестена користењеупотреба на согласката ф
*намаленонамалена користењеупотреба на согласката '''Џ''', наместо неа се користиупотребува '''ж''' или ''жд''
*користењеупотреба на '''о''' наместо '''а'''
 
==Морфолошки карактеристики==
Анонимен корисник