Овчеполски дијалект: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
(Нова страница: [[Image:Makedonski dijalekti-prilagodeno.png |thumb|400px|right|Овчеполскиот дијалект на мапата на македонските дијалект...)
 
 
==Фонолошки карактеристики==
*користењеупотреба на а наместо е: трева > трава
*буквата ''он'' е заменета со ''у''
*замена на вторичниот ер со ă
*користењеупотреба на групата ''мњ'' наместо групата ''мј'': ламја > ламња
 
==Морфолошки карактеристики==
Анонимен корисник