Американска академија на уметностите и науките: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
|abbreviation =
|motto =„Да се негуваат сите уметности и науки кои би го унапредиле интересот, честа, достоинството и среќата на еден слободен, независен и доблесен народ.“
|formation = 4 мај 1780
|extinction =
|type = истражувачки центар
|location =
|region_served =
|membership = 4.000900 академици и 600 странски почесни членови
|language =
|leader_title = Претседател
|leader_name = [[ЛезлиЏонатан БерловицФентон]]
|main_organ =
|parent_organization =