Разлика помеѓу преработките на „Машка ракометна репрезентација на Шпанија“

нема опис на уредувањето
(ажуриран состав)
{{Nat hs player|no=7|pos=ЛК|name=[[Валеро Ривера]]|age={{Birth date and age|1985|2|22|df=y}}|height=1.85 m|apps=91|goals=364|club=[[РК Барселона|Барселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=9|pos=СБ|name=[[Раул Ентрериос]]|age={{Birth date and age|1981|2|12|df=y}}|height=1.95 m|apps=227|goals=493|club=[[РК Барселона|Барселона]]|clubnat=ESP}}
{{Nat hs player|no=10|pos=ДБ|name=[[Алекс Душебаев]]|age={{Birth date and age|1992|12|17|df=y}}|height=1.87 m|apps=57|goals=132|club=[[РК Виве Тарги КјељцеКелце|Виве Тарги КјељцеКелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=11|pos=СБ|name=[[Даниел Сарменто]]|age={{Birth date and age|1983|8|25|df=y}}|height=1.88 m|apps=84|goals=186|club=[[РК Сен-Рафаел Вар|Сен-Рафаел]]|clubnat=FRA}}
{{Nat hs player|no=13|pos=П|name=[[Хулен Агинагалде]]|age={{Birth date and age|1982|12|8|df=y}}|height=1.95 m|apps=164|goals=418|club=[[РК Виве Тарги КјељцеКелце|Виве Тарги КјељцеКелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=16|pos=ГО|name=[[Арпад Штербик]]|age={{Birth date and age|1979|11|20|df=y}}|height=1.99 m|apps=75|goals=0|club=[[РК Вардар|Вардар]]|clubnat=MKD}}
{{Nat hs player|no=21|pos=ЛБ|name=[[Жоан Кањелјас]]|age={{Birth date and age|1986|9|30|df=y}}|height=1.98 m|apps=148|goals=394|club=[[РК Вардар|Вардар]]|clubnat=MKD}}