Аеродром (населба во Скопје): Разлика помеѓу преработките

Нема опис на уредувањето
 
== Демографија ==
Во населбата Аеродром живеат 72.009 жители од кои 96% се [[Македонци]], 2% [[Македонски Срби|Срби]] и 2% други националности како [[МакедонскуМакедонски Роми|Роми]], [[Македонски Турци|Турци]] и [[Македонски Власи|Власи]].<ref>Адресар на општини во Република Македонија, Град Скопје, 2002 година.</ref>
 
== Образовни центри ==