Отвори го главното мени

Промени

с
роден на/во шаблон
'''[[Мартин Хајдегер]]''' ([[26{{роден на|26|септември]] [[|1889]]}} - [[{{починал на|||1976]]}}), главен претставник на [[егзистецијализам|егзистецијализмот]] во [[Германија]]. Извршил големо влијание врз современите филозофи на егзистенцијализмот. Негови најпознати дела се „Битие“, „Кант и проблемот на метафизиката“ и „Што е метафизика“.
 
{{биог-никулец}}