Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

нема опис на уредувањето
с (Виолетова ја премести страницата Гордана Јовиќ - Стојковска на Гордана Јовиќ-Стојковска: без празно место)
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
==Преведувачка дејност==
Во нејзината библиографија се истакбуваатистакнуваат и преводи на најистакнатите современи книжевни автори од српски јазик, меѓу кои:
* Псевдо –Гојко Челебиќ, роман, Штрк, Скопје, 1997;
* Чаршиски муабети –Раде Јовиќ, поезија, КММ , Скопје, 2000;
 
==Други активности==
Член е на [[Друштво на писателите на Македонија]], член е на [[Удружење књижевника Србије|Здружение на писатели на Србија]], на [[Медитеранската академија на писателите]] (Орден на медитеранските трубадури) и др. Член е и на повеќе меѓународни книжевни и културолошки асоцијации и редакции.
Гордана Јовиќ - Стојковска е председателпретседател на [[Српска заедница во Македонија]] од 2010 година. Иницијатор е и еден од раководителите на културно едукативниот проект [[Даница]] преку кој го иницира покренување на списанието за деца и млади со исто име, како и други проекти за зачувување на културниот и јазичкиот идентитет на српскиот народ во Македонија.<ref>http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/27/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE+%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+1/1815848/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81+%D0%B7%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE.html гостување во радио-телевизија Србија</ref>
 
== Наводи ==
Анонимен корисник