Разлика помеѓу преработките на „Атентат врз Франц Фердинанд“

#1Lib1Ref
(#1Lib1Ref)
(#1Lib1Ref)
# да ја извести Австро-Унгарија за извршувањето на овие мерки до 5 часот на 25 јули 1914.
 
Србија не ги прифатила овие барања, туку побарала и добила поддршка од Русија и извршила мобилизација на војската. Истовремено, Австро-Унгарија го потврдила своето сојузништво со Германија и Унгарија, и на 28 јули 1914 ѝ објавила војна на Србија.<ref>Dragoslav Ова го означило почетокот на [[Првата светска војна]], во која набрзо се вклучиле и Франција, Русија, Германија и Велика Британија.Janković
i Bogdan Krizman, Građa o stvaranju jugoslovenske države (1. I – 20. XII 1918), tom I, Белград, 1964, стр. 13-14.</ref> Ова го означило почетокот на [[Првата светска војна]], во која набрзо се вклучиле и Франција, Русија, Германија и Велика Британија.
 
== Наводи ==