Разлика помеѓу преработките на „Административна поделба на Латвија“

с
нема опис на уредувањето
с
|106.
|[[Вентспилс (општина)|Вентспилс]]
| align=right|12.139
|[[Анце (жупа)|Анце]]<br />[[Варве (жупа)|Варве]]<br />[[Зирас (жупа)|Зирас]]<br />[[Злекас (жупа)|Злекас]]<br />[[Јуркалне (жупа)|Јуркалне]]<br />[[Пилтене (жупа)|Пилтене]]<br />[[Пилтене]] (град)<br />[[Попе (жупа)|Попе]]<br />[[Пузе (жупа)|Пузе]]<br />[[Таргале (жупа)|Таргале]]<br />[[Угале (жупа)|Угале]]<br />[[Ужава (жупа)|Ужава]]<br />[[Усма (жупа)|Усма]]
|-
|25.
|[[Даугавпилс (општина)|Даугавпилс]]
| align=right|25.127
|[[Амбељи (жупа)|Амбељи]]<br />[[Биќерниеки (жупа)|Биќерниеки]]<br />[[Ваболе (жупа)|Ваболе]]<br />[[Вецсалиена (жупа)|Вецсалиена]]<br />[[Вишќи (жупа)|Вишќи]]<br />[[Демене (жупа)|Демене]]<br />[[Дубна (жупа)|Дубна]]<br />[[Калкуне (жупа)|Калкуне]]<br />[[Калупе (жупа)|Калупе]]<br />[[Лауцеса (жупа)|Лауцеса]]<br />[[Ликсна (жупа)|Ликсна]]<br />[[Маљинова (жупа)|Маљинова]]<br />[[Медуми (жупа)|Медуми]]<br />[[Наујене (жупа)|Наујене]]<br />[[Ницгале (жупа)|Ницгале]]<br />[[Салиена (жупа)|Салиена]]<br />[[Свенте (жупа)|Свенте]]<br />[[Скрудалиена (жупа)|Скрудалиена]]<br />[[Таборе (жупа)|Таборе]]
|-
|26.
|[[Добеле (општина)|Добеле]]
| align=right|22.216
|[[Анениеки (жупа)|Анениеки]]<br />[[Аури (жупа)|Аури]]<br />[[Берзе (жупа)|Берзе]]<br />[[Биксти (жупа)|Биксти]]<br />[[Добеле (жупа)|Добеле]]<br />[[Добеле]] (град)<br />[[Зебрене (жупа)|Зебрене]]<br />[[Јаунберзе (жупа)|Јаунберзе]]<br />[[Кримуна (жупа)|Кримуна]]<br />[[Наудите (жупа)|Наудите]]<br />[[Пенкуле (жупа)|Пенкуле]]
|-
|21.
|[[Цесис (општина)|Цесис]]
| align=right|ф1818.246
|[[Вајве (жупа)|Вајве]]<br />[[Цесис]] (град)
|-