Разлика помеѓу преработките на „Административна поделба на Латвија“

| [[Даугавпилс (општина)|Даугавпилс]]
| align=right|25.127
| nowrap="nowrap" | [[Амбељи (жупа)|Амбељи]]<br/>[[Биќерниеки (жупа)|Биќерниеки]]
| nowrap="nowrap" | [[Амбељи (жупа)|Амбељи]]<br/>[[Биќерниеки (жупа)|Биќерниеки]]<br/>[[Демене (жупа)|Демене]]<br/>[[Дубна (жупа)|Дубна]]<br/>[[Калкуне (жупа)|Калкуне]]<br/>[[Калупе (жупа)|Калупе]]<br/>[[Лауцеса (жупа)|Лауцеса]]<br/>[[Ликсна (жупа)|Ликсна]]<br/>[[Маљинова (жупа)|Маљинова]]<br/>[[Медуми (жупа)|Медуми]]<br/>[[Наујене (жупа)|Наујене]]<br/>[[Ницгале (жупа)|Ницгале]]<br/>[[Салиена (жупа)|Салиена]]<br/>[[Скрудалиена (жупа)|Скрудалиена]]<br/>[[Свенте (жупа)|Свенте]]<br/>[[Таборе (жупа)|Таборе]]<br/>[[Ваболе (жупа)|Ваболе]]<br/>[[Вецсалиена (жупа)|Вецсалиена]]<br/>[[Вишќи (жупа)|Вишќи]]
[[Ваболе (жупа)|Ваболе]]<br />[[Вецсалиена (жупа)|Вецсалиена]]<br />[[Вишќи (жупа)|Вишќи]]<br />[[Демене (жупа)|Демене]]<br />[[Дубна (жупа)|Дубна]]<br />[[Калкуне (жупа)|Калкуне]]<br />[[Калупе (жупа)|Калупе]]<br />[[Лауцеса (жупа)|Лауцеса]]<br />[[Ликсна (жупа)|Ликсна]]<br />[[Маљинова (жупа)|Маљинова]]<br />[[Медуми (жупа)|Медуми]]<br />[[Наујене (жупа)|Наујене]]<br />[[Ницгале (жупа)|Ницгале]]<br />[[Салиена (жупа)|Салиена]]
 
[[Свенте (жупа)|Свенте]]<br />[[Скрудалиена (жупа)|Скрудалиена]]<br />[[Таборе (жупа)|Таборе]]
|-
| 26.
| [[Добеле (општина)|Добеле]]
| align=right|22.216
| [[Анениеки (жупа)|Анениеки]]<br/>[[Аури (жупа)|Аури]]<br/>[[Берзе (жупа)|Берзе]]<br/>[[Биксти (жупа)|Биксти]]<br/>[[Добеле (жупа)|Добеле]]<br/>[[Добеле]] (град)<br/>[[Јаунберзе (жупа)|Јаунберзе]]<br/>[[Кримуна (жупа)|Кримуна]]<br/>[[Наудите (жупа)|Наудите]]<br/>[[Пенкуле (жупа)|Пенкуле]]<br/>[[Зебрене (жупа)|Зебрене]]
[[Зебрене (жупа)|Зебрене]]<br />[[Јаунберзе (жупа)|Јаунберзе]]<br />[[Кримуна (жупа)|Кримуна]]<br />[[Наудите (жупа)|Наудите]]<br />[[Пенкуле (жупа)|Пенкуле]]
|-
| 27.
| [[Дундага (општина)|Дундага]]
| align=right|4.228
| [[Колка (жупа)|Колка]]<br/>[[Дундага (жупа)|Дундага]]
[[Колка (жупа)|Колка]]
|-
| 28.
| [[Дурбе (општина)|Дурбе]]
| align=right|3.048
| [[Дуналка (жупа)|Дуналка]]<br/>[[Дурбе]] (град)<br/>[[Дурбе (жупа)|Дурбе]]<br/>[[Тадајќи (жупа)|Тадајќи]]<br/>[[Вецпилс (жупа)|Вецпилс]]
[[Дуналка (жупа)|Дуналка]]<br />[[Дурбе (жупа)|Дурбе]]
 
[[Дурбе]] (град)<br />[[Тадајќи (жупа)|Тадајќи]]
|-
| 29.
| [[Гулбене (општина)|Гулбене]]
| align=right|22.794
| nowrap="nowrap" | [[Бељава (жупа)|Бељава]]<br/>[[Дауксти (жупа)|Дауксти]]<br/>[[Друвиена (жупа)|Друвиена]]<br/>[[Галгауска (жупа)|Галгауска]]<br/>[[Гулбене]] (град)<br/>[[Јаунгулбене (жупа)|Јаунгулбене]]<br/>[[Лејациемс (жупа)|Лејациемс]]<br/>[[Литене (жупа)|Литене]]<br/>[[Лизумс (жупа)|Лизумс]]<br/>[[Лиго (жупа)|Лиго]]<br/>[[Ранка (жупа)|Ранка]]<br/>[[Стамериена (жупа)|Стамериена]]<br/>[[Стради (жупа)|Стради]]<br/>[[Тирза (жупа)|Тирза]]
[[Дауксти (жупа)|Дауксти]]<br />[[Друвиена (жупа)|Друвиена]]<br />[[Јаунгулбене (жупа)|Јаунгулбене]]<br />[[Лејациемс (жупа)|Лејациемс]]
 
[[Лиго (жупа)|Лиго]]
 
[[Лизумс (жупа)|Лизумс]]<br />[[Литене (жупа)|Литене]]<br />[[Ранка (жупа)|Ранка]]<br />[[Стамериена (жупа)|Стамериена]]<br />[[Стради (жупа)|Стради]]<br />[[Тирза (жупа)|Тирза]]
|-
| 34.
| [[Инчукалнс (општина)|Инчукалнс]]
| align=right|7.935
| [[Инчукалнс (жупа)|Инчукалнс]]<br/>[[Вангажи]] (град)
[[Инчукалнс (жупа)|Инчукалнс]]
|-
| 37.
| [[Јаунјелгава (општина)|Јаунјелгава]]
| align=right|5.797
| [[Дауѕесе (жупа)|Дауѕесе]]<br/>[[Јаунјелгава]] (град)<br/>[[Јаунјелгава (жупа)|Јаунјелгава]]<br/>[[Сеце (жупа)|Сеце]]<br/>[[Серене (жупа)|Серене]]<br/>[[Стабурагс (жупа)|Стабурагс]]<br/>[[Сунаксте (жупа)|Сунаксте]]
[[Јаунјелгава]] (град)<br />[[Серене (жупа)|Серене]]
 
[[Сеце (жупа)|Сеце]]<br />[[Стабурагс (жупа)|Стабурагс]]<br />[[Сунаксте (жупа)|Сунаксте]]
|-
| 39.
| [[Јаунпиебалга (општина)|Јаунпиебалга]]
| align=right|2.390
| [[Јаунпиебалга (жупа)|Јаунпиебалга]]<br/>[[Зосени (жупа)|Зосени]]
[[Јаунпиебалга (жупа)|Јаунпиебалга]]
|-
| 40.
| [[Јаунпилс (општина)|Јаунпилс]]
| align=right|2.450
| [[Јаунпилс (жупа)|Јаунпилс]]<br/>[[Виесати (жупа)|Виесати]]
[[Јаунпилс (жупа)|Јаунпилс]]
|-
| 41.
| [[Јекабпилс (општина)|Јекабпилс]]
| align=right|5.087
| [[Абељи (жупа)|Абељи]]<br/>[[Дигнаја (жупа)|Дигнаја]]<br/>[[Дунава (жупа)|Дунава]]<br/>[[Кална (жупа)|Кална]]<br/>[[Лејмањи (жупа)|Лејмањи]]<br/>[[Рубене (жупа)|Рубене]]<br/>[[Заса (жупа)|Заса]]
[[Заса (жупа)|Заса]]<br />[[Кална (жупа)|Кална]]<br />[[Лејмањи (жупа)|Лејмањи]]<br />[[Рубене (жупа)|Рубене]]
|-
| 42.
| [[Јелгава (општина)|Јелгава]]
| align=right|24.649
| [[Елеја (жупа)|Елеја]]<br/>[[Глуда (жупа)|Глуда]]<br/>[[Јаунсвирлаука (жупа)|Јаунсвирлаука]]<br/>[[Калнциемс (жупа)|Калнциемс]]<br/>[[Лиелплатоне (жупа)|Лиелплатоне]]<br/>[[Ливберзе (жупа)|Ливберзе]]<br/>[[Платоне (жупа)|Платоне]]<br/>[[Сесава (жупа)|Сесава]]<br/>[[Свете (жупа)|Свете]]<br/>[[Валгунде (жупа)|Валгунде]]<br/>[[Вилце (жупа)|Вилце]]<br/>[[Вирцава (жупа)|Вирцава]]<br/>[[Заљениеки (жупа)|Заљениеки]]
[[Глуда (жупа)|Глуда]]
 
[[Елеја (жупа)|Елеја]]
 
[[Заљениеки (жупа)|Заљениеки]]<br />[[Јаунсвирлаука (жупа)|Јаунсвирлаука]]<br />[[Калнциемс (жупа)|Калнциемс]]<br />[[Ливберзе (жупа)|Ливберзе]]
 
[[Лиелплатоне (жупа)|Лиелплатоне]]<br />[[Платоне (жупа)|Платоне]]<br />[[Сесава (жупа)|Сесава]]<br />[[Свете (жупа)|Свете]]
|-
| 43.
| [[Кандава (општина)|Кандава]]
| align=right|8.885
| [[Ване (жупа)|Ване]]
| [[Цере (жупа)|Цере]]<br/>[[Кандава (жупа)|Кандава]]<br/>[[Кандава]] (град)<br/>[[Маткуле (жупа)|Маткуле]]<br/>[[Ване (жупа)|Ване]]<br/>[[Занте (жупа)|Занте]]<br/>[[Земите (жупа)|Земите]]
[[Занте (жупа)|Занте]]
 
[[Земите (жупа)|Земите]]
 
[[Кандава (жупа)|Кандава]]<br />[[Кандава]] (град)<br />[[Маткуле (жупа)|Маткуле]]
 
[[Цере (жупа)|Цере]]
|-
| 44.
| [[Карсава (општина)|Карсава]]
| align=right|6.278
| [[Голишева (жупа)|Голишева]]<br/>[[Карсава]] (град)<br/>[[Малнава (жупа)|Малнава]]<br/>[[Мерѕене (жупа)|Мерѕене]]<br/>[[Межвиди (жупа)|Межвиди]]<br/>[[Салнава (жупа)|Салнава]]
[[Межвиди (жупа)|Межвиди]]<br />[[Мерѕене (жупа)|Мерѕене]]<br />[[Салнава (жупа)|Салнава]]
|-
| 45.
| [[Коцени (општина)|Коцени]]
| align=right|6.311
| [[Берзајне (жупа)|Берзајне]]<br/>[[Дикљи (жупа)|Дикљи]]<br/>[[Коцени (жупа)|Коцени]]<br/>[[Вајдава (жупа)|Вајдава]]<br/>[[Зилакалнс (жупа)|Зилакалнс]]
[[Вајдава (жупа)|Вајдава]]<br />[[Дикљи (жупа)|Дикљи]]
 
[[Зилакалнс (жупа)|Зилакалнс]]<br />[[Коцени (жупа)|Коцени]]
|-
| 46.
| [[Краслава (општина)|Краслава]]
| align=right|17.506
| [[Аулеја (жупа)|Аулеја]]<br/>[[Извалта (жупа)|Извалта]]
| [[Аулеја (жупа)|Аулеја]]<br/>[[Индра (жупа)|Индра]]<br/>[[Извалта (жупа)|Извалта]]<br/>[[Калниеши (жупа)|Калниеши]]<br/>[[Каплава (жупа)|Каплава]]<br/>[[Комбуљи (жупа)|Комбуљи]]<br/>[[Краслава (жупа)|Краслава]]<br/>[[Краслава]] (град)<br/>[[Пиедруја (жупа)|Пиедруја]]<br/>[[Робежниеки (жупа)|Робежниеки]]<br/>[[Скајста (жупа)|Скајста]]<br/>[[Удриши (жупа)|Удриши]]
[[Индра (жупа)|Индра]]<br />[[Калниеши (жупа)|Калниеши]]<br />[[Каплава (жупа)|Каплава]]<br />[[Комбуљи (жупа)|Комбуљи]]<br />[[Краслава (жупа)|Краслава]]<br />[[Краслава]] (град)<br />[[Пиедруја (жупа)|Пиедруја]]<br />[[Робежниеки (жупа)|Робежниеки]]<br />[[Скајста (жупа)|Скајста]]<br />[[Удриши (жупа)|Удриши]]
|-
| 48.
| [[Кримулда (општина)|Кримулда]]
| align=right|5.323
| [[KrimuldaКримулда (жупа)|KrimuldaКримулда]]<br/>[[LēdurgaЛедурга (жупа)|LēdurgaЛедурга]]
|-
| 49.
| [[Крустпилс (општина)|Крустпилс]]
| align=right|6.086
| [[Аташиене (жупа)|Аташиене]]
| [[Аташиене (жупа)|Аташиене]]<br/>[[Крустпилс (жупа)|Крустпилс]]<br/>[[Кукас (жупа)|Кукас]]<br/>[[Межаре (жупа)|Межаре]]<br/>[[Вариеши (жупа)|Вариеши]]<br/>[[Випе (жупа)|Випе]]
[[Вариеши (жупа)|Вариеши]]<br />[[Випе (жупа)|Випе]]<br />[[Крустпилс (жупа)|Крустпилс]]<br />[[Кукас (жупа)|Кукас]]<br />[[Межаре (жупа)|Межаре]]
|-
| 50.
| [[Кулдига (општина)|Кулдига]]
| align=right|24.850
| [[Варме (жупа)|Варме]]<br />[[Гудениеки (жупа)|Гудениеки]]
| [[Едоле (жупа)|Едоле]]<br/>[[Гудениеки (жупа)|Гудениеки]]<br/>[[Иванде (жупа)|Иванде]]<br/>[[Кабиле (жупа)|Кабиле]]<br/>[[Кулдига]] (град)<br/>[[Курмале (жупа)|Курмале]]<br/>[[Лајди (жупа)|Лајди]]<br/>[[Падуре (жупа)|Падуре]]<br/>[[Пелчи (жупа)|Пелчи]]<br/>[[Ренда (жупа)|Ренда]]<br/>[[Румба (жупа)|Румба]]<br/>[[Снепеле (жупа)|Снепеле]]<br/>[[Турлава (жупа)|Турлава]]<br/>[[Варме (жупа)|Варме]]
[[Едоле (жупа)|Едоле]]<br />[[Иванде (жупа)|Иванде]]<br />[[Кабиле (жупа)|Кабиле]]<br />[[Кулдига]] (град)<br />[[Курмале (жупа)|Курмале]]<br />[[Лајди (жупа)|Лајди]]<br />[[Падуре (жупа)|Падуре]]<br />[[Пелчи (жупа)|Пелчи]]<br />[[Ренда (жупа)|Ренда]]<br />[[Румба (жупа)|Румба]]<br />[[Снепеле (жупа)|Снепеле]]<br />[[Турлава (жупа)|Турлава]]
|-
| 51.
| [[Ќегумс (општина)|Ќегумс]]
| align=right|5.735
| [[Ќегумс]] (град)<br/>[[Бирзгале (жупа)|Бирзгале]]<br/>[[Рембате (жупа)|Рембате]]<br/>[[Томе (жупа)|Томе]]
[[Ќегумс]] (град)
|-
| 52.
| [[Лиелварде (општина)|Лиелварде]]
| align=right|10.388
| [[Јумправа (жупа)|Јумправа]]<br/>[[Ледмане (жупа)|Ледмане]]<br/>[[Лиелварде]] (град)<br/>[[Лиелварде (жупа)|Лиелварде]]
[[Лиелварде]] (град)
|-
| 54.
| [[Лимбажи (општина)|Лимбажи]]
| align=right|17.781
| [[Катвари (жупа)|Катвари]]<br/>[[Лимбажи (жупа)|Лимбажи]]<br/>[[Лимбажи]] (град)<br/>[[Пале (жупа)|Пале]]<br/>[[Скулте (жупа)|Скулте]]<br/>[[Умурга (жупа)|Умурга]]<br/>[[Видрижи (жупа)|Видрижи]]<br/>[[Виљќене (жупа)|Виљќене]]
[[Катвари (жупа)|Катвари]]<br />[[Лимбажи (жупа)|Лимбажи]]<br />[[Лимбажи]] (град)<br />[[Пале (жупа)|Пале]]<br />[[Скулте (жупа)|Скулте]]<br />[[Умурга (жупа)|Умурга]]
|-
| 56.
| [[Луѕа (општина)|Луѕа]]
| align=right|14.226
| [[Бриѓи (жупа)|Бриѓи]]<br/>[[Цирма (жупа)|Цирма]]<br/>[[Иснауда (жупа)|Иснауда]]<br/>[[Истра (жупа)|Истра]]<br/>[[Луѕа]] (град)<br/>[[Нирза (жупа)|Нирза]]<br/>[[Њукши (жупа)|Њукши]]<br/>[[Пилда (жупа)|Пилда]]<br/>[[Пурењи (жупа)|Пурењи]]<br/>[[Рундени (жупа)|Рундени]]
[[Цирма (жупа)|Цирма]]
|-
| 59.
| [[Мадона (општина)|Мадона]]
| align=right|25.118
| [[Арона (жупа)|Арона]]<br/>[[Баркава (жупа)|Баркава]]<br/>[[Берзауне (жупа)|Берзауне]]
| [[Арона (жупа)|Арона]]<br/>[[Баркава (жупа)|Баркава]]<br/>[[Берзауне (жупа)|Берзауне]]<br/>[[Ѕелзава (жупа)|Берзауне]]<br/>[[Калснава (жупа)|Калснава]]<br/>[[Лаздона (жупа)|Лаздона]]<br/>[[Лиезере (жупа)|Лиезере]]<br/>[[Љаудона (жупа)|Љаудона]]<br/>[[Мадона (град)|Мадона]] (град)<br/>[[Марциена (жупа)|Марциена]]<br/>[[Метриена (жупа)|Метриена]]<br/>[[Ошупе (жупа)|Ошупе]]<br/>[[Праулиена (жупа)|Праулиена]]<br/>[[Саркањи (жупа)|Саркањи]]<br/>[[Вестиена (жупа)|Вестиена]]
[[Вестиена (жупа)|Вестиена]]<br />[[Ѕелзава (жупа)|Ѕелзава]]<br />[[Калснава (жупа)|Калснава]]<br />[[Лаздона (жупа)|Лаздона]]<br />[[Лиезере (жупа)|Лиезере]]<br />[[Љаудона (жупа)|Љаудона]]<br />[[Мадона (град)|Мадона]] (град)<br />[[Марциена (жупа)|Марциена]]<br />[[Метриена (жупа)|Метриена]]<br />[[Ошупе (жупа)|Ошупе]]<br />[[Праулиена (жупа)|Праулиена]]<br />[[Саркањи (жупа)|Саркањи]]
|-
| 60.
| [[Мазсалаца (општина)|Мазсалаца]]
| align=right|3.460
| [[Мазсалаца ]] (град)<br/>[[Мазсалаца (жупа)|Мазсалаца]]<br/>[[Рамата (жупа)|Рамата]]<br/>[[Сељи (жупа)|Сељи]]<br/>[[Скањкалне (жупа)|Скањкалне]]
[[Мазсалаца]] (град)<br />[[Рамата (жупа)|Рамата]]<br />[[Сељи (жупа)|Сељи]]<br />[[Скањкалне (жупа)|Скањкалне]]
|-
| 63.
| [[Наукшени (општина)|Наукшени]]
| align=right|1.987
| [[Ќоњи (жупа)|Ќоњи]]<br/>[[Наукшени (жупа)|Наукшени]]
[[Ќоњи (жупа)|Ќоњи]]
|-
| 65.
| [[Нерета (општина)|Нерета]]
| align=right|3.878
| [[Залве (жупа)|Залве]]
| [[Мазалве (жупа)|Мазалве]]<br/>[[Нерета (жупа)|Нерета]]<br/>[[Пилскалне (жупа во Нерета)|Пилскалне]]<br/>[[Залве (жупа)|Залве]]
[[Мазалве (жупа)|Мазалве]]<br />[[Нерета (жупа)|Нерета]]<br />[[Пилскалне (жупа во Нерета)|Пилскалне]]
|-
| 66.
| [[Огре (општина)|Огре]]
| align=right|36.202
| [[Крапе (жупа)|Крапе]]<br/>[[Ќејпене (жупа)|Ќејпене]]<br/>[[Лаубере (жупа)|Лаубере]]<br/>[[Мадлиена (жупа)|Мадлиена]]<br/>[[Мазозоли (жупа)|Мазозоли]]<br/>[[Мењѓеле (жупа)|Мењѓеле]]<br/>[[Огре]] (град)<br/>[[Огресгалс (жупа)|Огресгалс]]<br/>[[Сунтажи (жупа)|Сунтажи]]<br/>[[Таурупе (жупа)|Таурупе]]
[[Ќејпене (жупа)|Ќејпене]]
|-
| 68.
| [[Озолниеки (општина)|Озолниеки]]
| align=right|9.753
| [[Озолниеки (жупа)|Озолниеки]]<br/>[[Цена (жупа)|Цена]]<br/>[[Салгале (жупа)|Салгале]]
[[Цена (жупа)|Цена]]
|-
| nowrap="nowrap" | 70.
| [[Пљавињас (општина)|Пљавињас]]
| align=right|5.680
| [[Ајвиексте (жупа)|Ајвиексте]]<br/>[[Клинтајне (жупа)|Клинтајне]]<br/>[[Пљавињас]] (град)<br/>[[Виеталва (жупа)|Виеталва]]
[[Виеталва (жупа)|Виеталва]]<br />[[Клинтајне (жупа)|Клинтајне]]<br />[[Пљавињас]] (град)
|-
| 73.
| [[Приекуле (општина)|Приекуле]]
| align=right|5.837
| [[Бунка (жупа)|Бунка]]<br/>[[Вирга (жупа)|Вирга]]<br/>[[Грамзда (жупа)|Грамзда]]<br/>[[Калети (жупа)|Калети]]<br/>[[Приекуле]] (град)<br/>[[Приекуле (жупа)|Приекуле]]
[[Приекуле]] (град)
|-
| 75.
| [[Приекуљи (општина)|Приекуљи]]
| align=right|8.365
| [[Лиепа (жупа)|Лиепа]]<br/>[[Марснени (жупа)|Марснени]]<br/>[[Приекуљи (жупа)|Приекуљи]]<br/>[[Веселава (жупа)|Веселава]]
[[Лиепа (жупа)|Лиепа]]<br />[[Марснени (жупа)|Марснени]]<br />[[Приекуљи (жупа)|Приекуљи]]
|-
| nowrap="nowrap" | 76.
| [[Резекне (општина)|Резекне]]
| align=right|28.208
| [[Аудрињи (жупа)|Аудрињи]]<br/>[[Берзгале (жупа)|Берзгале]]<br/>[[Вереми (жупа)|Вереми]]<br />[[Гајгалава (жупа)|Гајгалава]]<br />[[Гришкани (жупа)|Гришкани]]
| [[Аудрињи (жупа)|Аудрињи]]<br/>[[Берзгале (жупа)|Берзгале]]<br/>[[Чорнаја (жупа)|Чорнаја]]<br/>[[Дрицани (жупа)|Дрицани]]<br/>[[Фејмањи (жупа)|Фејмањи]]<br/>[[Гајгалава (жупа)|Гајгалава]]<br/>[[Гришкани (жупа)|Гришкани]]<br/>[[Илзескалнс (жупа)|Илзескалнс]]<br/>[[Кантиниеки (жупа)|Кантиниеки]]<br/>[[Кауната (жупа)|Кауната]]<br/>[[Ленџи (жупа)|Ленџи]]<br/>[[Лузнава (жупа)|Лузнава]]<br/>[[Макоњкалнс (жупа)|Макоњкалнс]]<br/>[[Малта (жупа)|Малта]]<br/>[[Нагљи (жупа)|Нагљи]]<br/>[[Наутрени (жупа)|Наутрени]]<br/>[[Озолајне (жупа)|Озолајне]]<br/>[[Озолмујжа (жупа)|Озолмујжа]]<br/>[[Пуша (жупа)|Пуша]]<br/>[[Рикава (жупа)|Рикава]]<br/>[[Сакстагалс (жупа)|Сакстагалс]]<br/>[[Силмала (жупа)|Силмала]]<br/>[[Стољерова (жупа)|Стољерова]]<br/>[[Стружани (жупа)|Стружани]]<br/>[[Вереми (жупа)|Вереми]]
[[Дрицани (жупа)|Дрицани]]<br />[[Илзескалнс (жупа)|Илзескалнс]]<br />[[Кантиниеки (жупа)|Кантиниеки]]<br />[[Кауната (жупа)|Кауната]]<br />[[Ленџи (жупа)|Ленџи]]<br />[[Лузнава (жупа)|Лузнава]]<br />[[Макоњкалнс (жупа)|Макоњкалнс]]<br />[[Малта (жупа)|Малта]]<br />[[Нагљи (жупа)|Нагљи]]<br />[[Наутрени (жупа)|Наутрени]]<br />[[Озолајне (жупа)|Озолајне]]<br />[[Озолмујжа (жупа)|Озолмујжа]]<br />[[Пуша (жупа)|Пуша]]<br />[[Рикава (жупа)|Рикава]]<br />[[Сакстагалс (жупа)|Сакстагалс]]<br />[[Силмала (жупа)|Силмала]]<br />[[Стољерова (жупа)|Стољерова]]<br />[[Стружани (жупа)|Стружани]]<br />[[Фејмањи (жупа)|Фејмањи]]
 
[[Чорнаја (жупа)|Чорнаја]]
|-
| 78.
| [[Рундале (општина)|Рундале]]
| align=right|3.698
| [[Рундале (жупа)|Рундале]]<br/>[[Свитене (жупа)|Свитене]]<br/>[[Виестури (жупа)|Виестури]]
[[Рундале (жупа)|Рундале]]<br />[[Свитене (жупа)|Свитене]]
|-
| 84.
| [[Рујиена (општина)|Рујиена]]
| align=right|5.577
| [[Ипиќи (жупа)|Ипиќи]]<br/>[[Јери (жупа)|Јери]]<br/>[[Лоде (жупа)|Лоде]]<br/>[[Рујиена]] (град)<br/>[[Вилпулка (жупа)|Вилпулка]]
[[Ипиќи (жупа)|Ипиќи]]<br />[[Јери (жупа)|Јери]]<br />[[Лоде (жупа)|Лоде]]<br />[[Рујиена]] (град)
|-
| 85.
| [[Салацгрива (општина)|Салацгрива]]
| align=right|8.323
| [[Ајнажи (жупа)|Ајнажи]]
| [[Ајнажи]] (град)<br/>[[Ајнажи (жупа)|Ајнажи]]<br/>[[Лиепупе (жупа)|Лиепупе]]<br/>[[Салацгрива]] (град)<br/>[[Салацгрива (жупа)|Салацгрива]]
[[Ајнажи]] (град)<br />[[Лиепупе (жупа)|Лиепупе]]<br />[[Салацгрива (жупа)|Салацгрива]]
 
[[Салацгрива]] (град)
|-
| 86.
| [[Сала (општина)|Сала]]
| align=right|3.796
| [[Селпилс (жупа)|Селпилс]]<br/>[[Сала (жупа во Сала)|Сала]]
[[Селпилс (жупа)|Селпилс]]
|-
| 87.
| [[Саласпилс (општина)|Саласпилс]]
| align=right|22.391
| [[Саласпилс]] (град)<br/>[[Саласпилс (жупа)|Саласпилс]]
[[Саласпилс]] (град)
|-
| 88.
| [[Салдус (општина)|Салдус]]
| align=right|25.604
| [[Вадаксте (жупа)|Вадаксте]]
| [[Езере (жупа)|Езере]]<br/>[[Јаунауце (жупа)|Јаунауце]]<br/>[[Јаунлутрињи (жупа)|Јаунлутрињи]]<br/>[[Курсиши (жупа)|Курсиши]]<br/>[[Лутрињи (жупа)|Лутрињи]]<br/>[[Нигранде (жупа)|Нигранде]]<br/>[[Новадниеки (жупа)|Новадниеки]]<br/>[[Пампаљи (жупа)|Пампаљи]]<br/>[[Руба (жупа)|Руба]]<br/>[[Салдус (жупа)|Салдус]]<br/>[[Салдус]] (град)<br/>[[Шќеде (жупа)|Шќеде]]<br/>[[Вадаксте (жупа)|Вадаксте]]<br/>[[Зања (жупа)|Зања]]<br/>[[Зирњи (жупа)|Зирњи]]<br/>[[Зварде (жупа)|Зварде]]
[[Езере (жупа)|Езере]]
 
[[Зања (жупа)|Зања]]<br />[[Зварде (жупа)|Зварде]]
 
[[Зирњи (жупа)|Зирњи]]<br />[[Јаунауце (жупа)|Јаунауце]]<br />[[Јаунлутрињи (жупа)|Јаунлутрињи]]<br />[[Курсиши (жупа)|Курсиши]]<br />[[Лутрињи (жупа)|Лутрињи]]<br />[[Нигранде (жупа)|Нигранде]]<br />[[Новадниеки (жупа)|Новадниеки]]<br />[[Пампаљи (жупа)|Пампаљи]]<br />[[Руба (жупа)|Руба]]<br />[[Салдус (жупа)|Салдус]]<br />[[Салдус]] (град)
 
[[Шќеде (жупа)|Шќеде]]
|-
| 89.
| [[Саулкрасти (општина)|Саулкрасти]]
| align=right|5.855
| [[Саулкрасти]] (град)<br/>[[Саулкрасти (жупа)|Саулкрасти]]
[[Саулкрасти]] (град)
|-
| 90.
| [[Скрунда (општина)|Скрунда]]
| align=right|5.313
| [[Никраце (жупа)|Никраце]]<br/>[[Рањќи (жупа)|Рањќи]]<br/>[[Рудбаржи (жупа)|Рудбаржи]]<br/>[[Скрунда]] (град)<br/>[[Скрунда (жупа)|Скрунда]]
[[Скрунда]] (град)
|-
| 94.
| [[Смилтене (општина)|Смилтене]]
| align=right|13.078
| [[Билска (жупа)|Билска]]<br/>[[Бломе (жупа)|Бломе]]<br/>[[Бранти (жупа)|Бранти]]<br/>[[Грундзале (жупа)|Грундзале]]<br/>[[Лаункалне (жупа)|Лаункалне]]<br/>[[Палсмане (жупа)|Палсмане]]<br/>[[Смилтене (жупа)|Смилтене]]<br/>[[Смилтене]] (град)<br/>[[Варињи (жупа)|Варињи]]
[[Варињи (жупа)|Варињи]]<br />[[Грунѕале (жупа)|Грунѕале]]<br />[[Лаункалне (жупа)|Лаункалне]]<br />[[Палсмане (жупа)|Палсмане]]<br />[[Смилтене (жупа)|Смилтене]]<br />[[Смилтене]] (град)
|-
| 95.
| [[Талси (општина)|Талси]]
| align=right|31.219
| [[Абава (жупа)|Абава]]<br/>[[Арлава (жупа)|Арлава]]<br/>[[Балгале (жупа)|Балгале]]
| [[Абава (жупа)|Абава]]<br/>[[Арлава (жупа)|Арлава]]<br/>[[Балгале (жупа)|Балгале]]<br/>[[Ѓибуљи (жупа)|Ѓибуљи]]<br/>[[Иве (жупа)|Иве]]<br/>[[Ќуљциемс (жупа)|Ќуљциемс]]<br/>[[Лајѕе (жупа)|Лајѕе]]<br/>[[Лауциене (жупа)|Лауциене]]<br/>[[Либаги (жупа)|Либаги]]<br/>[[Лубе (жупа)|Лубе]]<br/>[[Сабиле]] (град)<br/>[[Стенде]] (град)<br/>[[Стразде (жупа)|Стразде]]<br/>[[Талси]] (град)<br/>[[Валдемарпилс]] (град)<br/>[[Валдгале (жупа)|Валдгале]]<br/>[[Ванѕене (жупа)|Ванѕене]]<br/>[[Вирби (жупа)|Вирби]]
[[Валдгале (жупа)|Валдгале]]
 
[[Валдемарпилс]] (град)<br />[[Ванѕене (жупа)|Ванѕене]]<br />[[Вирби (жупа)|Вирби]]<br />[[Ѓибуљи (жупа)|Ѓибуљи]]<br />[[Иве (жупа)|Иве]]<br />[[Лајѕе (жупа)|Лајѕе]]<br />[[Лауциене (жупа)|Лауциене]]<br />[[Либаги (жупа)|Либаги]]<br />[[Лубе (жупа)|Лубе]]<br />[[Сабиле]] (град)<br />[[Стенде]] (град)<br />[[Стразде (жупа)|Стразде]]<br />[[Талси]] (град)
 
[[Ќуљциемс (жупа)|Ќуљциемс]]
|-
| 98.
| [[Тукумс (општина)|Тукумс]]
| align=right|30.614
| [[Деголе (жупа)|Деголе]]<br/>[[ЏукстеЗентене (жупа)|ЏукстеЗентене]]<br />[[Ирлава (жупа)|Ирлава]]<br />[[Јаунсати (жупа)|Јаунсати]]<br />[[Лестене (жупа)|Лестене]]<br />[[Пуре (жупа)|Пуре]]<br />[[Семе (жупа)|Семе]]<br />[[Слампе (жупа)|Слампе]]<br />[[Тукумс]] (град)<br />[[Туме (жупа)|Туме]]<br/>[[Зентене (жупа)|Зентене]]
[[Џуксте (жупа)|Џуксте]]
|-
| nowrap="nowrap" | 100.
| [[Ваињоде (општина)|Ваињоде]]
| align=right|2.613
| [[Ембуте (жупа)|Ембуте]]<br/>[[Ваињоде (жупа)|Ваињоде]]
[[Ембуте (жупа)|Ембуте]]
|-
| 101.
| [[Валка (општина)|Валка]]
| align=right|9.299
| [[Ерѓеме (жупа)|Ерѓеме]]<br/>[[Карќи (жупа)|Карќи]]<br/>[[Валка (жупа)|Валка]]<br/>[[Валка]] (град)<br/>[[Вијциемс (жупа)|Вијциемс]]<br/>[[Звартава (жупа)|Звартава]]
[[Ерѓеме (жупа)|Ерѓеме]]<br />[[Звартава (жупа)|Звартава]]
 
[[Карќи (жупа)|Карќи]]
|-
| 102.
| [[Варакљани (општина)|Варакљани]]
| align=right|3.560
| [[Мурмастиене (жупа)|Мурмастиене]]<br/>[[Варакљани (жупа)|Варакљани]]<br/>[[Варакљани]] (град)
[[Мурмастиене (жупа)|Мурмастиене]]
|-
| 103.
| [[Варкава (општина)|Варкава]]
| align=right|2.113
| [[Рожкални (жупа)|Рожкални]]<br/>[[Упмала (жупа)|Упмала]]<br/>[[Варкава (жупа)|Варкава]]
[[Рожкални (жупа)|Рожкални]]<br />[[Упмала (жупа)|Упмала]]
|-
| 104.
| [[Вецпиебалга (општина)|Вецпиебалга]]
| align=right|4.161
| [[Ѕербене (жупа)|Ѕербене]]<br/>[[Инеши (жупа)|Инеши]]<br/>[[Кајве (жупа)|Кајве]]<br/>[[Таурене (жупа)|Таурене]]<br/>[[Вецпиебалга (жупа)|Вецпиебалга]]
[[Ѕербене (жупа)|Ѕербене]]<br />[[Инеши (жупа)|Инеши]]<br />[[Кајве (жупа)|Кајве]]<br />[[Таурене (жупа)|Таурене]]
|-
| 105.
| [[Вецумниеки (општина)|Вецумниеки]]
| align=right|8.786
| [[Барбеле (жупа)|Барбеле]]
| [[Барбеле (жупа)|Барбеле]]<br/>[[Курмене (жупа)|Курмене]]<br/>[[Скајсткалне (жупа)|Скајсткалне]]<br/>[[Стелпе (жупа)|Стелпе]]<br/>[[Вале (жупа)|Вале]]<br/>[[Вецумниеки (жупа)|Вецумниеки]]
[[Вале (жупа)|Вале]]<br />[[Вецумниеки (жупа)|Вецумниеки]]<br />[[Курмене (жупа)|Курмене]]<br />[[Скајсткалне (жупа)|Скајсткалне]]<br />[[Стелпе (жупа)|Стелпе]]
|-
| 106.
| [[Вентспилс (општина)|Вентспилс]]
| align=right| 12.139
| [[Анце (жупа)|Анце]]
| [[Анце (жупа)|Анце]]<br/>[[Јуркалне (жупа)|Јуркалне]]<br/>[[Пилтене]] (град)<br/>[[Пилтене (жупа)|Пилтене]]<br/>[[Попе (жупа)|Попе]]<br/>[[Пузе (жупа)|Пузе]]<br/>[[Таргале (жупа)|Таргале]]<br/>[[Угале (жупа)|Угале]]<br/>[[Усма (жупа)|Усма]]<br/>[[Ужава (жупа)|Ужава]]<br/>[[Варве (жупа)|Варве]]<br/>[[Зирас (жупа)|Зирас]]<br/>[[Злекас (жупа)|Злекас]]
[[Варве (жупа)|Варве]]
 
[[Зирас (жупа)|Зирас]]<br />[[Злекас (жупа)|Злекас]]<br />[[Јуркалне (жупа)|Јуркалне]]<br />[[Пилтене (жупа)|Пилтене]]
 
[[Пилтене]] (град)<br />[[Попе (жупа)|Попе]]<br />[[Пузе (жупа)|Пузе]]<br />[[Таргале (жупа)|Таргале]]<br />[[Угале (жупа)|Угале]]
 
[[Ужава (жупа)|Ужава]]<br />[[Усма (жупа)|Усма]]
|-
| 107.
| [[Виесите (општина)|Виесите]]
| align=right|4.133
| [[Елкшњи (жупа)|Елкшњи]]<br/>[[Рите (жупа)|Рите]]<br/>[[Саука (жупа)|Саука]]<br/>[[Виесите]] (град)<br/>[[Виесите (жупа)|Виесите]]
[[Виесите]] (град)
 
[[Елкшњи (жупа)|Елкшњи]]<br />[[Рите (жупа)|Рите]]<br />[[Саука (жупа)|Саука]]
|-
| 108.
| [[Виљака (општина)|Виљака]]
| align=right|5.665
| [[Куправа (жупа)|Куправа]]<br/>[[Медњева (жупа)|Медњева]]<br/>[[Сусаји (жупа)|Сусаји]]<br/>[[Шќилбени (жупа)|Шќилбени]]<br/>[[Вецуми (жупа)|Вецуми]]<br/>[[Виљака]] (град)<br/>[[Жигури (жупа)|Жигури]]
[[Куправа (жупа)|Куправа]]<br />[[Медњева (жупа)|Медњева]]<br />[[Сусаји (жупа)|Сусаји]]
 
[[Шќилбени (жупа)|Шќилбени]]
|-
| 109.
| [[Виљани (општина)|Виљани]]
| align=right|6.409
| [[Декшарес (жупа)|Декшарес]]<br/>[[Соколки (жупа)|Соколки]]<br/>[[Виљани (жупа)|Виљани]]<br/>[[Виљани]] (град)
[[Декшарес (жупа)|Декшарес]]
 
[[Соколки (жупа)|Соколки]]
|-
| 110.
| [[Зилупе (општина)|Зилупе]]
| align=right|3.353
| [[Лаудери (жупа)|Лаудери]]<br/>[[Пасиене (жупа)|Пасиене]]<br/>[[Заљесје (жупа)|Заљесје]]<br/>[[Зилупе]] (град)
[[Лаудери (жупа)|Лаудери]]<br />[[Пасиене (жупа)|Пасиене]]
|}