Разлика помеѓу преработките на „Црква „Св. Архангел Михаил“ - Лесново“

Поврзница јероѓакон
(Поврзница јероѓакон)
'''„Свети Архангел Михаил“''' е соборен храм во манастирот „[[Манастир „Свети Гаврил Лесновски“|Свети Гаврил Лесновски]]“ во [[Лесново]], [[Пробиштипско]].
 
Старешина на Лесновскиот манастир од 2007 година е Игумен Дамаскин. Во составот на манастирското братство има уште двајца [[јеромонах|јеромонаси]], двајца монсимонаси, еден [[јероѓакон]] и искушеници.<ref>[http://www.bregalnickaeparhija.org.mk/| Брегалничка епархија]</ref>
 
== Историја ==