Разлика помеѓу преработките на „Сојузници во Првата светска војна“

нема опис на уредувањето
''' [[Тројна Антанта]]":'''
*{{flagcountry|French Third Republic}}
*{{flagicon|United Kingdom}} [[BritishБританско EmpireЦарство]]
*{{flagcountry|Russian Empire}} <small>(untilдо 1917)</small>
}}
 
*{{flagcountry|Empire of Japan}}
*{{flagcountry|Kingdom of Italy}} <small> (од 1915)</small>
*{{flagicon image|Flag of Asir.svg}} [[IdrisidАсирски Emirate of Asir|Emirate of AsirЕмират]] <small>(од 1915)</small>
*{{flagicon image|Flag of the Second Saudi State.svg}} [[EmirateЕмиратство ofНеџ Nejdи andХаса|Неџ Hasaи Хаса]] <small>(од 1915)</small>
*{{flagcountry|First Portuguese Republic}} <small> (од 1916)</small>
*{{flagcountry|Kingdom of Romania}} <small> (од 1916)</small>