Гарванот (поема): Разлика помеѓу преработките

Поправка (Синопсис --> Содржина)
с (Бот Додава: id, is, ja, tr, uk Менува: de)
(Поправка (Синопсис --> Содржина))
Првото издание на „Гарванот“ на [[29 јануари]] [[1845]] во весникот ''New York Evening Mirror'' го направило По широко популарен во неговото животно доба. Поемата била наскоро повторно печатена, пародирана и илустрирана. Иако некои критичари не се согласуваат за вредноста на поемата, таа останува како една од најпознатите поеми што се некогаш напишани.<ref name=Silverman237>Силверман, 237</ref>
 
==Текстот на песната==
==Синопсис==
Македонскиот препев е од [[Гане Тодоровски]].
{{цитат|<poem>