Разлика помеѓу преработките на „Интернет-банкарство“

 
==Предности и недостатоци==
Основни карактеристики на електронското банкарство се:<ref>Seity J. et al., „Internet banking - an Overview“, ''Journal of internet banking and commerce'', Vol. 3, No. 1 2003.</ref>
* Индивидуалност
* Мобилност
* Временска и просторна независност
* Флексибилност и интерактивна работа
 
За банките, интернет-банкарството нуди поголем број предности:
* Креирање имиџ на современа компанија која е во состојба да им ги предложи на своите клиенти најновите [[технологија|технолошки]] решенија. На тој начин се подобрува [[конкуренција|конкурентната]] позиција на банката.