Разлика помеѓу преработките на „Марко Маркато“

нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
:[[Тур де Ванде]] (2011)
:[[Париз-Тур]] (2012)
| updated = 276 јануарифевруари 20172018
}}
 
Најголеми победи во професионалната кариера на Маркато биле Тур де Вандеја во 2011,<ref>{{cite news|url= http://www.velonation.com/News/ID/9974/Marco-Marcato-wins-Tour-de-Vendee-peloton-misses-time-cut.aspx |title=Marco Marcato wins Tour de Vendée, peloton misses time cut|first=Кајл|last=Мур|work=VeloNation |publisher=VeloNation LLC|date=3 октомври 2011|accessdate=7 октомври 2012}}</ref> и [[Париз-Тур]] во 2012.<ref>{{cite news|url=http://www.cyclingnews.com/races/paris-tours-2012/results|title=Маркато победи на Париз-Тур|work=Cycling News|publisher=Future Publishing Limited|date=7 октомври 2012|accessdate=7 октомври 2012}}</ref>
 
За сезоната 2014, Маркато му се приклучил на {{ct|CAN|2014}}, откако неговата мината екипа, {{ct|VCD|2013|nolink=yes}},<ref>{{нмс|url= http://www.uciworldtour.com/Modules/SUCI/TEAMS/TeamDetails.asp?id=MjgxOA&RefDate=16.01.2013&MenuId=MTY2Njk&LangId=1&BackLink=%2Ftemplates%2FUCI%2FUCI2%2Flayout%2Easp%3FMenuId%3DMTY2Njk%26LangId%3D1 |title=Вакансолел-ДКМ Про Сајклинг Тим (VCD) – NED|work=[[Светска турнеја UCI]]|publisher=[[Меѓународен велосипедистички сојуз]]|accessdate=16 јануари 2013}}</ref> се распаднала на крајот на сезоната 2013.<ref name="Cannondale">{{cite news|url=http://www.cyclingnews.com/news/cannondale-to-sign-marcato-and-gatto-for-2014|title=Канондејл ќе потпише со Маркато и Гато за 2014|work=Cyclingnews.com|publisher=Future plc|date=30 октомври 2013|accessdate=21 декември 2013}}</ref> Подоцна, {{ct|WGG}} потпишале со Маркато двегодишен договор почнувајќи од 2015 година.<ref>{{нмс|url=http://wanty-groupegobert.be/fr/module/stblog/47_marco-marcato-signe-chez-wanty-groupe-gobert.html|title=Marco Marcato signe chez Wanty-Groupe Gobert|website=Wanty-Groupe Gobert |language=француски}}</ref><ref>{{нмс|url=http://www.procyclingstats.com/team.php?id=1490&season=2016|title=Ванти-Груп Гоберт 2015|work=UCI Continental Circuits|publisher=[[Меѓународен велосипедистички сојуз]]|accessdate=8 март 2015}}</ref> Во септември 2016 година било објавено дека Маркато ќе се приклучи на {{ct|UAD|2017}} за сезоната 2017.<ref>{{нмс|url=http://www.cyclingnews.com/news/marcato-guardini-sign-with-new-chinese-worldtour-team-project-tj-sport/|title=Marcato, Guardini sign with new Chinese WorldTour team Project TJ Sport|date=28 септември 2016|website=cyclingnews.com |accessdate=28 септември 2016}}</ref>
 
== Достигнувања ==