Отвори го главното мени

Промени

с
нема опис на уредувањето
|national_motto =
|national_anthem =
|capital = [[Баија]], [[Сирет]] 1343–1388 <br/> [[Сучава]] 1388–1564 <br/> [[ЈашиЈаш]] 1564–1859
|common_languages = [[романски]]{{fact}}, [[Црковнословенски јазик|црковнословенски]]
|religion = [[Православие]]