Разлика помеѓу преработките на „Санкт Петербург“

(→‎Демографија: дополнување)
 
==Санкт Петербург како тема во уметноста и во популарната култура==
* „[[Бадник над Санкт Петербург]]“ - книга на [[Љубомир Јовановски - Кара]].<ref>Магор, ''Каталог 2015''. Скопје, 2015, стр. 23.</ref>
* [[Крајот на Санкт Петербург (филм од 1927)|Крајот на Санкт Петербург]] – советски филм од 1927 година, во режија на [[Всеволд Пудовкин]].<ref>Кинотека на Македонија, Програма - ноември 2015</ref>