Разлика помеѓу преработките на „Гран при Монтреал“

нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
| director =
| first = {{start date|2010}}
| number = 68 (до 20152017)
| final =
| firstwinner = {{атлетзнаме|[[Роберт Гесинк]]|ХОЛ}}
| mostwins = ''Нема повеќекратни победници''
| mostrecent = {{атлетзнаме|[[ТимДиего ВеленсУлиси]]|БЕЛИТА}}
}}
 
{{Cycling past winner rider|year=[[Гран при Монтреал 2014|2014]]|name={{sortname|Сајмон|Геранс}}|nat=АВС|natvar=|team={{ct|OGE|2014}}}}
{{Cycling past winner rider|year=[[Гран при Монтреал 2015|2015]]|name={{sortname|Тим|Веленс}}|nat=БЕЛ|natvar=|team={{ct|LTS|2015}}}}
{{Cycling past winner rider|year=[[Гран при Монтреал 2016|2016]]|name={{sortname|Грег|ван Авермет}}|nat=БЕЛ|natvar=|team={{ct|BMC|2016}}}}
{{Cycling past winner rider|year=[[Гран при Монтреал 2017|2017]]|name={{sortname|Диего|Улиси}}|nat=ИТА|natvar=|team={{ct|UAD|2017b}}}}
{{Cycling past winner end}}
 
=== Победи по држава ===
 
{| class="wikitable"
! Победи
! Држава
|-
| align=center | 2|| {{БЕЛ}}
|-
| align=center | 1|| {{АВС}}, {{ИТА}}, {{ХОЛ}}, {{НОР}}, {{ПОР}}, {{СВК}}
|}
 
== Наводи ==