Југозападен Регион: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
с (Робот: Автоматизирана замена на текст (-== Видете исто така == +== Поврзано ==))
|2
| [[Кичево]]
| 3027.138067
|-
|3
|-
|5
|[[Лабуништа]]
|5.936
|-
|96
|[[Велешта]]
|5.834
|-
|7
| [[Зајас]]
| 4.712
|-
|68
| [[Македонски Брод]]
| 3.740
|-
|79
| [[Вевчани]]
| 2.433
|-
|810
| [[Пласница]]
| 2.288
|-
|9
| [[Другово]]
| 1.492
|-
|}
| 48.52
|-
| style="background:#F5F5DC;" | [[Албанци]]*
| 82.418
| 37.18
|-
| style="background:#F5F5DC;" | [[Турци]]*
| 21.266
| 9.59
| 1.93
|}
<br />* Добар дел од жителите кои се изјасниле како [[Турци]], а и во помала мера како [[Албанци]], всушност претставуваат [[Македонци]] со исламска вероисповед, изјаснувајќи се за [[Македонски јазик|македонскиот]] како нивниот единствен мајчин јазик.
<br />
 
== Поврзано ==