6 декември (починале): Разлика помеѓу преработките

дополнување
(дополнување)
(дополнување)
 
|valign="top" align="right"|[[1926]] 
|[[Клод Моне]] — француски [[сликар]], еден од основачите на [[импресионизам|импресионизмот]].
|-
|valign="top" align="right"|[[1959]] 
|[[Ерхард Шмит]] — германски [[математичар]].
|-
|valign="top" align="right"|[[1960]] 
|[[Јордан Тренков]] — македонски [[револуционер]].
|-
|valign="top" align="right"|[[1983]] 
|-
|valign="top" align="right"|[[1988]] 
|[[Рој Орбисон]] — американски [[рокенрол]] музичар.
|-
|valign="top" align="right"|[[1993]]