Разлика помеѓу преработките на „Општина Пехчево“

===Населени места ===
Општината има 8 населени места, од кои едно е градско населено место. Градот Пехчево е единственото градско подрачје во општината. Едно од нив (Спиково) било отпишано од 1967 г. но повторно населено со постојано население и признаено во 2014 г.<ref name="Глобус" />
{| class="wikitable"
 
|-+
{| border="2" cellpadding="4" cellspacing="0" style="margin: 1em 1em 1em 0; background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse;"
!Бр.
|- bgcolor="#efefef"
!Место
! width="110"|бр.!!width="100"|место!!width="250"|жители<ref>[http://www.stat.gov.mk/Publikacii/knigaX.pdf Попис во Македонија 2002]</ref>
!Население
! width="110"|бр.!!width="100"|место!!width="250"|жители(2002)<ref>[http://www.stat.gov.mk/Publikacii/knigaX.pdf Попис во Македонија 2002]</ref>
|-
|1
| 1. || '''[[Пехчево]]''' || 3.237
|3.237
|-
|2
| 2. || [[Црник]]|| 707
|707
|-
|3
| 3. || [[Робово (Пехчевско)|Робово]]|| 476
|476
|-
|4
| 4. || [[Панчарево]]|| 375
|375
|-
|5
| 5. || [[Умлена]]|| 354
|354
|-
|6
| 6. || [[Чифлик]]|| 321
|321
|-
|7
| 7. || [[Негрево]]|| 97
|-
|97
| 8. || [[Спиково]]|| ?
|-
|8
| 8. || [[Спиково]]|| ?
|?
|}