Разлика помеѓу преработките на „Општина Пехчево“

 
===Населени места ===
Општината има 8 населени места, од кои едно е градско населено место. Градот Пехчево е единственото градско подрачје во општината. Едно од нив (Спиково) било отпишано од 1967 г. но повторно населено со постојано население и признаено во 2014 г.<ref name="Глобус" />
 
{| border="2" cellpadding="4" cellspacing="0" style="margin: 1em 1em 1em 0; background: #f9f9f9; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse;"
| 7. || [[Негрево]]|| 97
|-
| 8. || [[Спиково]]<ref name="Глобус" />|| ?
|-
|}