Разлика помеѓу преработките на „Вештачки сателит“

(дополнување)
==Сателитот како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Уште еден сателит“ (''Another Satellite'') - песна на англиската [[Рок-музика|рок]]-група ''XTC'' од 1986 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=UivSZ6vEVB4&list=PL94gOvpr5yt1ew3_V3bzyA6-yzYJYTd-4&index=10 YouTube, XTC - Another Satellite - Skylarking 2010 double vinyl LP 45RPM (пристапено на 23.9.2017)]</ref>
* „Понеделничка ноќ од сателит“ (''Monday Night by Satellite'') - песна на австралискиот [[Поп-музика|поп]]-пејач [[Мајкл Хачинс]] (''Michael Hutchence'') од 1989 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=prM_oXNG3bw YouTube, Max Q (Full Album) 1989 Michael Hutchence (пристапено на 16.12.2017)]</ref>
 
== Наводи ==