Разлика помеѓу преработките на „Плејстејшн“

Додадени 9 бајти ,  пред 2 години
с
нема опис на уредувањето
с
== Софтвер ==
===== ЕксросМедиаБар =====
ЕксросМедиаБарот,првично користен на ПС-ИКС,е графички кориснички интерфејс што моментално го користи Плејстејшн 3 и Плејстејшн Портабл,како и од страна на многу други уреди на Сони.Интерфејсот се карактеризира со икони поставени хоризонтално низ екранот.Иконите се движат со навигација наместо со курсор[[показник]]. Овие икони се употребуваат како категории за организирање на опциите достапни на корисникот.Кога се одбира икона на хоризонталната лента,ветикално се појавуваат уште неколку,над и под неа (избирлива од насоките за горе и доле на уредот за насочување). Иако со одредени забрани,во ХМБ може да се влезе за време на игра и им дозволува на играчите да пристапат кон посебни области на ХМБ менито од внатрешноста на играта и единствено е досапно за Плејстејшн 3.Иако со ова дополнување се додаде можноста корисниците да пуштаат сопствени музика за време на играње,ова својство зависи од развивачите на игрите кои мораат или да ја овозможат оваа карактеристика на своите игри или да ги надоградат постоечките игри.
===== ЛајвЕриа =====
Дизајнирана да се користи на Плејстејшн Вита,ЛајвЕриа е графички кориснички интерфејс направен да вклучи различни општествени својства за вмрежување преку Плејстејшн Мрежата.Дизајнирана е специјално како кориснички интерфејс со екран осетлив на допир за корисниците.