Бабуна (планина): Разлика помеѓу преработките

Додадени 582 бајти ,  пред 4 години
Нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
Ознака: Изворно уредување 2017
<center>
<gallery mode=packed heights=120px>
File:Бабуна Планина 02.jpg|Поглед на источните падини од главниот срт на Бабуна
File:Бабуна Планина 03.jpg|Поглед на главниот срт на Бабуна
File:Бабуна Планина 04.jpg|Поглед на источните падини од главниот срт на Бабуна
File:Бабуна Планина 06.jpg|Поглед на главниот срт на Бабуна
File:Бабуна планина 02.jpg|Поглед на Бабуна Планина со врвот Крнорог (1309 м.)
File:Превојот Дервен (Присад) на Бабуна планина 04.jpg|Превојот Дервен ([[Присад]] - 1098 м.) на стариот пат [[Велес]] - [[Прилеп]] помеѓу огранките (врвовите) Мукос и Борула
File:Бабуна планина 03.jpg|Глетка од планината со разрушениот [[Планинарски дом „Дервен“]]
File:Планинарски дом „Дервен“ 20131011 140708.jpg|Разрушениот [[Планинарски дом „Дервен“]]
File:Бабуна Планина 05.jpg|Поглед на источните падини на Бабуна
</gallery>
</center>